hola(at)laiaguarro.com
T (+34) 686 295 419

About
  • Facebook
  • Instagram

CUENTOS COMPLETOS

Edició personal dels Contes complets de Carmen Martín Gaite. S’ha treballat com una col·lecció de tres llibres i el criteri de selecció no ha estat cronològic sinó temàtic.

Tres conceptes han funcionat com a paraigua per a cada un dels tres llibres de la col·lecció : el record, el somni i la rutina.

Cuentos completos és una col·lecció que reflecteix una època de sofriments, incomprensió, manca de llibertat, por a la soledat… Es tracta d’uns relats costumistes que parlen de la rutina, del desgast de la quotidianitat, de la incomunicació, del desacord entre el que es fa i el que es somia, de la por a la llibertat. Els relats no són tan antics i hem de ser conscients d’això, del que volem i no volem per a nosaltres que, a diferència de les protagonistes d’aquesta col·lecció, podem triar.

Teles estampades simulant estovalles, draps, davantals… Aquesta ha estat la idea que s’ha dut a portada per destacar i reflectir aquest moment de sofriments per a la dona. Usant unes cobertes rígides s’ha donat també a entendre el to delicat i íntim d’uns pensaments que necessitaven ser protegits. S’ha optat per posar una etiqueta cosida amb el nom de la col·lecció per reforçar encara més les protagonistes i l’època.

L’interior s’ha tractat amb molt de respecte a les lletres de l’autora. La tipografia escollida ha estat la Garamond, delicada i pràctica alhora, mentres que el text justificat donava la sensació d’encaixonament, de manca de llibertat. El text s’ha combinat amb algunes il·lustracions realitzades mitjançant collage de retalls de teles, puntes i cintes sobre d’una foto de l’època. Tota aquesta edició s’ha plasmat en un paper reciclat de 120grs, amb cos i una textura cotonosa en un color crema que emfatitza i dóna color a les paraules de Martín Gaite.